צילום: ויז'ואל/פוטוס איתן קולטקר וערן אטיאס, סטודנטים במחלקה להנדסת חשמל ואלקטרוניקה במכללה האקדמית להנדסה סמי שמעון, פיתחו מכונה להכנת מזון לתינוקות. המיזם עבר תהליך תמיכה להקמה במכללה, הדרכה על ידי אמיר רווה, יו"ר עמותת בונים עתיד ומנכ"ל EQUITY MG והנחייה מד"ר יורם הורן.

השניים סיפרו כי המכונה חוסכת שלבים רבים בהכנת תחליפי החלב לתינוקות, וכך מכינה את המזון במהירות וביעילות עבור הורים צעירים ועייפים. הכנת מזון
לתינוקות דורשת הרתחת מים בכמות מדויקת, ולאחר מכן קירורם בטרם ניתן יהיה להאכיל את התינוק.

המכונה החדשה שפותחה, מרתיחה את המים לטמפרטורה הרצויה, ולאחר מכן מקררת את המים בעצמה לפני העברתם לבקבוק בכמות מדודה. המכונה חוסכת גם את הצורך לחמם את הבקבוק, חימום אשר יכול לשחרר כימיקל בספינול A המצוי בבקבוקי הפלסטיק.

קולטקר ואטיאס מעריכים כי המכונה תשמש במיוחד את ההורים הצעירים והעסוקים, שאינם רוצים להתפשר בתהליך הכנת המזון לתינוקם.

ד"ר מירי ימיני, ראש המרכז ליזמות ולחדשנות, הוסיפה כי "הסטודנטים במכללה יוצרים, יוזמים ומחדשים ללא הפסקה. פיתוחים טכנולוגיים כמו אלו של ערן ואיתן עתידים לשנות את הדרך בה אנו חיים ואת סביבתנו. המכללה מספקת תשתית לקידום מיזמים טכנולוגיים כולל הגנה על קניין רוחני, הכנת תכנית עסקית וגיוס משקיעים".