אפונה יבשה בדרך כלל מככבת בחורף, אבל מאחר שאני חובב מרקים גם בשיא השרב החלטתי לנסות להקליל אותה עם תוספת ירוקה של נענע, בזיליקום, כוסברה (אפשר גם פטרוזיליה במקום), לימון וגרידת לימון ומעט קימל גרוס בעת ההגשה.

מרק מוצלח במיוחד. למי שחסר החלבון - יש גם את הגירסה הבשרית. 

צילום: ריאן

מרק אפונה קיצי

2 כוסות אפונה יבשה (חשוב לקנות מחנות טובה שיש תחלופה. האפונה אמורה להיות באמת ירוקה ולא מצהיבה, אפונה נקייה ומבריקה)

2 בצלים קצוצים דק

5-4 שיני שום קלופות וכתושות

צרור נדיב של כוסברה שטופה (אפשר פטרוזיליה במקום)

צרור נדיב של רוקט שטוף

צרור נדיב של בזיליקום (כמחצית מהרוקט והכוסברה)

3-2 גבעולים של נענע טרייה, רק הגבעולים

כפית נענע יבשה

לימון, עדיף ליים - גרידת הקליפה והמיץ

מלח

כפית פלפל שחור

מעט קימל גרוס גס כקישוט מעל בעת ההגשה

ליטר וחצי מים רותחים (במידה וסמיך מדי אפשר להוסיף)

מעט שמן זית 

אופן ההכנה:

משרים את האפונה לכמה שעות עם הרבה מים, מסננים ומניחים בצד.

מטגנים את הבצל עד שקוף, מוסיפים את שיני השום והפלפל השחור הגרוס ומטגנים יחד עוד כמה דקות. מוסיפים את האפונה המושרית ומטגנים יחד כמה דקות.

בשלב זה מוסיפים את המים הרותחים, מביאים לרתיחה ומבשלים כרבע שעה ברתיחה בינונית. מנמיכים אש וממשיכים עוד כשעה או עד לריכוך.

מוסיפים את הירוקים ומרסקים במעבד מוט ידני. מתבלים, טועמים ומשפרים טעמים. מבשלים כעשר דקות ומגישים.

בהגשה יוצקים מעט שמן זית מעל ומפזרים מעט קימל טחון או גרוס גס. אפשר גם להוסיף מעט פרמז'ן ולאוהבי החריף גם מעט צ'ילי.

אפשר גם: לבחור בגירסה הבשרית - להוסיף חזה אווז מעושן פרוס דק או חתוך לקוביות, לצרוב על מחבת ולהוסיף מעל בעת ההגשה. אפשר לצרוב כמות כפולה, להפריש חצי בצד ולהמשיך עם המתכון. את מה שהשארנו בצד להוסיף מעל בעת ההגשה. גם כתף מפולפלת תתאים, או רוסטביף כבוש או מעושן.

אפשר גם: לשחק עם התיבול - אם לא אוהבים את הקימל ניתן לוותר ולטגן עם הבצל ג'ינג'ר קצוץ דק או מגורר והוא ייקח את המרק לניחוחות אסייתיים.

אפשר גם: לטגן פרוסות דקות של שום עד להשחמה קלה, לסנן ולהוסיף מעל בעת ההגשה.