את הריג'לה, או ריגלת הגינה אתם בטח מכירים בתור עשב קייצי שאתם מעשבים, חבל שעד עכשיו לא ידעתם כמה הוא בריא, אז בואו נעשה תיקון. הריג'לה עשירה בויטמינים, מינרלים, חלבונים, חומצות שומן מסוג אומגה שלוש ועוד שלל פיטוכימיקלים טובים לבריאותנו, אפשר לאכול אותה חיה בסלטים או להשתמש בה בבישול , והיום נכין ממנה מוקפץ מעולה ומשביע שהוא ארוחה שלמה.

למי שאין בגינה, ניתן להשיג את הריג'לה גם במשקים האורגניים וברשתות הטבע (בקיץ בלבד).

מוקפץ ריג'לה קייצי עם קינואה (כחמש מנות, כחצי שעה)

מה צריך?

כוס וחצי קינואה יבשה מושרית כשעתיים, שטופה ומסוננת

2 פלפלים אדומים חתוכים לקוביות

1-2 כרישה קצוצה

1/2 פלפל חריף חתוך לקוביות

1 חבילה ריג'לה שטופה וקצוצה

1/2 חבילה בצל ירוק קצוץ

חופן פטרוזיליה קצוצה

חופן ריחן קצוץ

2 חופנים שקדים טבעיים

מלח

קארי

שמן זית

מיץ לימון

מוקפץ ריג'לה קייצי עם קינואה. צילום: ענת לשם

איך מכינים?

שמים בסיר את הקינואה השטופה עם מים (כשני ס"מ מעל גובה הקינואה), מביאים לרתיחה.

מוסיפים ככפית קארי ומלח לפי הטעם, מנמיכים, מכסים ומבשלים עד לריכוך (אם יש צורך מוסיפים נוזלים).

בינתיים מחממים מחבת גדולה מוסיפים שמן ואת הירקות לפי סדר הופעתם תוך ערבוב.

ממליחים לפי הטעם.

מוסיפים את השקדים ומערבבים.

מבשלים תוך ערבוב מידי פעם לכמה דקות.

מוסיפים את הקינואה ומערבבים מקפיצים עוד כדקה שתיים.

מורידים מהאש מזליפים מעט מיץ לימון ומגישים בתיאבון.

ענת לשם - נטורופתית, בישול צמחוני וטבעוני, בעלת קליניקת מעגל החיים - מרחב נעים ומאפשר לטיפולים ופעילויות בתחומי הגוף, הנפש, היצירה וכל מה שבינהם.