סלאח דבאח. צילום: אלעד גרשגורן, מתוך כלכליסט

רשת שיווק המזון סלאח דבאח ובניו, הפועלת כיום בצפון הארץ, מתכוונת לפתוח סניף ענק בבאר שבע סמוך ל'איקאה', הראשון של הרשת שלא ימוקם בצפון, ששטחו יהיה 7,000 מ"ר ובו יועסקו כ-300 עובדים.

אתמול (שלישי) פורסמה ב"כלכליסט" כתבתה של נורית קדוש, ממנה עולה כי רשת המזון נערכת לפריסה ארצית בהשקעה של כ־200 מיליון שקל.

סלאח דבאח היא כיום אחת משתי ספקיות הבשר הגדולות בארץ (לצד תנובה). בשנות ה־90 פתחה המשפחה סופרמרקט גדול ראשון שבצומת דיר אל־אסד ובהמשך התרחבה לסניפים נוספים. כיום בבעלות המשפחה שלושה סניפי סופרמרקטים. בנוסף מחזיקה המשפחה במשחטה, חברת קלייה וברשת מסעדות הבשר 'אנגוס'.

ל"כלכליסט" נודע כי הרשת נערכת להכפיל את היקף פעילותה בחמש השנים הקרובות, עם פתיחת חמש חנויות חדשות. החנות הראשונה, שתושק בעוד חצי שנה, תהווה למעשה יציאה ראשונה של הרשת מאזור הצפון. הרשת תפתח בעוד כחצי שנה בהשקעה של 30 מיליון שקל סניף בבאר שבע, בצמוד לחנות איקאה החדשה.

בראיון ל"כלכליסט" מצהיר סלאח דבאח, מנכ"ל ומבעלי הרשת, כי מדובר בצעד ראשון להתרחבות ארצית: "השאיפה היא תוך זמן קצר להתפרס על כל פני הארץ עם סניפים נוספים".