צילום: עדן זמר

יש כשרות: בימים האחרונים, פאב ה"מנצ'ילה" הוותיק בשכונה ג' בבאר שבע הפך להיות כשר. באופן רשמי, החל מהיום המקום מחזיק בתעודת כשרות למטבח בשרי וחלבי.

"מזה 15 שנים שהפאב שלנו עובד במתכונת כשרה" אמר בעלי הפאב, דרור חי. "קהל הלקוחות שלנו מונה המון לקוחות דתיים ושומרי מסורת, והיה בנינו אמון הדדי".

סיבה נוספת בגללה הציבור הדתי נהג לפקוד את הפאב של חי, היא שהמקום אינו פתוח בשבת, מה שהקל על המקום בתהליך קבלת תעודת הכשרות. "ההקפדה שלנו כאן כוללת מטבחים נפרדים וכלי אוכל שונים, אבל בכל זאת אמרנו שאנחנו חייבים שתהיה לנו חותמת רשמית שידעו שהכל כשר כאן לפי הספר ולא רק על בסיס האמון שנותנים בנו".

תעודת הכשרות שניתנה למקום היא מטעם ארגון 'צהר'. "תעודת כשרות מטעם הרבנות מביאה איתה עוד המון דברים שאנחנו כבר מקפידים עליהם במשך שנים וההוצאות הכספיות לתעודה כזו קשות להערכה. התעודה שעשינו במקום היא כמובן בפיקוח מלא של רב ומשגיחים שהגיעו למקום, התרשמו מההפרדה שאנחנו עושים ונתנו את ה'פלומבה' לדברים שאני, כבעלים של פאב, מקפיד עליהם כבר".